tiistai 9. lokakuuta 2018

Orientoivat, matkan ensimmäinen taival.


Hei kaikki Elbalaiset. Orientoivista on jo jonkin verran aikaa, mutta
ne ovat edelleen terävästi mielessä. Ainakin minun mielestäni meillä on
ollut hauskaa, mutta tärkeintä on, että kaikki selvisivät info ähkystä.

Orientoivathan alkoivat 29.08. Heti kättelyssä kaikki aloittavat tapasivat meidän reippaat tuutorit, jotka ohjasivat teidät Tursaat opinahjoonne. Tässä vaiheessa kukaan ei oikein uskaltanut puhua kellekään, mutta kyllä se alkukankeus siitä sitten lähti. Toisilla kuunnellessa pitkiä luentoja ja toisilla vasta päivän päätteeksi.
Illalla me kaikki suuntasimme Kupittaan puistoon Puisto Olympialaisten merkeissä.
Täällä kilpailimme leikkihenkisesti ja tarmolla, mutta tärkeintä on, että kaikki tuntevat kuuluvansa suureen Elbaanien perheeseen. Puisto Olympialaisten päätteeksi kaikki uudet ja muutama vanha pääsi tutustumaan Turun insinööriopiskelijat ry:n eli TIO:n vesseleihin ja maistelemaan heidän Korruptio booliaan. Tästä siirryimme hieman Kupittaan puiston sisällä viettämään aikaa TIO:n, TSTS:n (Turun sosiaali- ja terveysalan opiskelijat ry) ja Tasokkaan (Turun ammattikorkeakoulun sosionomiopiskelijat ry) kanssa.

Seuraavana päivänä me näimme taas. Samassa paikassa tosi aikaisin, kaikkein tehokkaimmat opiskelijat jo vähän aikaisemmin. Päivä meni siinä lisää luentoja kuunnellen ja käyden Study in Turku -messuilla. Illalla tapasimme koululla kulttuuriesitysten merkeissä, josta lähdimme pienissä ryhmissä tutustumaan Turkuun Kaupunkikierrokselle. Kaupunkikierros selvitti monen päätä. Tai no ainakin vanhemman opiskelijan, kun ei ollut paikoissa kauhean moneen kertaan käynyt. Kaupunkikierroksen päätteeksi tapasimme koko porukalla Bar Edisonissa ja tutustuimme toisiimme lisää.

Perjantai, se todella pitkä perjantai. Näimme jälleen aamulla erittäin virkeinä. Tutustuimme yhdessä tärkeimpiin sidosryhmiimme IOL:n (Insinööriopiskelijaliitto) ja IL:n (Insinööriliitto). Näiden jälkeen pääsimme tekemään kierrosta ympäri ihanaa Lemminkäisen kampusta. Kierroksen aikana pääsimme kiertämään labroissa ja arvailemaan hieman hintoja, sekä tilaamaan kaikille omat labrakamat. Päivän päätteeksi lähdimme valmistautumaan orientoivien viimeistä iltaa, Beach Partyjä varten. Tänä vuonna ne järjestettiin Saaronniemen Saukkojen Saunalla Ruissalossa. Ilta meni siinä, kun pidimme yhdessä hauskaa rastikierroksen, grillin ja saunan merkeissä.

Tärkeintä on, että kaikki ovat vielä mukana meidän omassa suuressa perheessä
jota me kutsumme ELBA:ksi. Hyvää lukuvuoden alkua kaikille ja jaksamista tulevissa
opinnoissa.

Eero Kairittu, tuutorvastaava

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti