tiistai 4. joulukuuta 2018

Elba maailmalla part 1


Hei vain kaikille täältä Torontosta!

Heti aluksi pahoittelen blogin viivästymistä. Piti aloittaa jo alkusyksystä, mutta noh, tekemistä on ollut sen verran, ettei kaikkea ole vain kerennyt tehdä. Postikortitkin ovat valitettavasti vielä kaupassa.

Nimeni on Jouni Hjelt ja olen tämän vuoden Elba ry:n Työelämä- ja alumnivastaava. Suurin osa teistä lukijoista varmaan minut tietääkin ja vaikkei nimestä, niin naamarin näkee tuolta alempaa.

Jos jotain halusin tehdä kouluun hakiessani, niin se oli juuri opiskelijavaihto ja sen suomat once in a lifetime-kokemukset. Vielä silloin en tiennyt, että mikä paikka kiinnostaisi. Vaihtoehtoja selatessani, Toronto vaikutti juuri sopivalta kaupungilta, en ollut ennen käynyt niin kaukana ja koulutusohjelmakin vaikutti mielenkiintoiselta (okei, yksi suurimpia syitä oli jääkiekko).

Vaeltaja Pro vähän erilaisessa opiskeluympäristössä

Opiskelupaikkani täällä on Centennial Collegen Morningside-kampus, Toronton vanhin college, ja kursseja otin ”Environmental Technology” -eli ympäristötekniikan ohjelmasta. Se eroaa opetusmenetelmistä erittäin paljon Turun ammattikorkeakoulusta. ”Field trippejä” on viikoittain, eli käydään tutkimassa ja hutkimassa erilaisia luonnon ja ihmisen tekemiä ihmeitä erilaisissa tutkimuskeskuksissa ja puistoissa (nytkin kirjoitan tätä blogia bussissa paluumatkallani yhdeltä reissulta).  Oikein mukavaa vaihtelua luokassa istumiseen. Kampukseni itsessään on melko pieni pääkampukseen verrattuna, mutta täältä löytyy kaikki tarvittava kahviloista kirjastoon, joten ei ole valittamista.

Kampusrakennus

Torontosta voisin kirjoittaa helposti monta sivua tekstiä, mutta annan kuvien kertoa suurimman osan. Kaupunki sijaitsee Ontario-järven rannalla, noin Monacon korkeudella päiväntasaajasta, ilmasto tosin on paljon viileämpi; lunta tulee joka talvi. Toronton metropolialueella asustaa reilu 6 miljoonaa ihmistä, joten väkeä täällä kyllä riittää. Kuten jokaisessa suurkaupungissa, välimatkat ovat melkoiset. Kämppäni sijaitsee erinomaisella paikalla koulun ja keskustan välissä, vaikka tunnin joutuukin kuluttamaan molempiin suuntiin mentäessä.

Kuvia Torontosta


Koska (edes keskinkertaisessa) blogissa pitää olla monta osaa, joudutte vielä lukea lisää keskinkertaista tekstiäni myöhemmin, pahoitteluni.


Seuraavaan kertaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti